24-01-06

BABE VAN DE DAG : Carmen Electra

 
    
 
 

Carmen Electra (20 april 1972) is een Amerikaanse actrice. Haar echte naam is Tara Leigh Patrick.

Ze groeide op in White Oak, Ohio. Toen ze negen jaar was, werd ze geselecteerd voor de "School for Creative and Performing Arts". Daar nam ze zanglessen en als tiener danste ze in musicals en deed haar eigen choreografie. Haar doel was om uiteindelijk in Los Angeles te belanden en een platencontract te krijgen en op vijftienjarige leeftijd nam ze de eerste grote stap.

Ze verhuisde naar Minneapolis om bij haar zus en halfzus te gaan wonen en verdiende haar geld met divers modellenwerk. Vier jaar later pakte ze haar spullen, verhuisde naar Los Angeles, veranderde haar naam in Carmen Electra en nog geen week later ontmoette ze Prince. Zo werd ze 'ontdekt'.

 

In 1992, na een auditie voor Prince, tekende Carmen haar eerste platencontract op het "Paisley Park Records"-label. Ondanks de inspanningen van Prince (onder andere het promoten van haar album op tv) werd haar eerste album een flop. The video "Go-Go Dancer" was zelden te zien op MTV en toen haar single in de winkel lag verdween die binnen de kortste keren naar de 'aanbiedingenbak'. In 1995 kon Carmen aan de slag als presentatrice voor het programma 'All That' op Nickelodeon.. In maart 1996 poseerde ze naakt voor de Playboy en maakte een Playboy-video genaamd Playboy Cheerleaders. In 1996 werd ook bekend dat Carmen de vervangster zou worden van Jenny McCarthy in de MTV-show "Singled out".

Door die aanstelling kwam haar carrière in een stroomversnelling en contracteerde Baywatch haar om Pamela Anderson op te volgen in die serie. Daarnaast kreeg ze nog verschillende andere (bij-)rollen in diverse films en poseerde ze voor talloze magazines wereldwijd.

 

 

10:56 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.