21-01-06

BABE VAN DE DAG : Angelina Jolie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angelina Jolie werd geboren in L.A. in 1975 als dochter van Oscarwinnaar Jon Voight. Haar ouders scheidden toen Angelina nog heel klein was en ze bleef bij haar moeder in L.A.


Eerst werd ze model en later ging ze acteerlessen nemen bij het beroemde Lee Strasberg Theatre Institute. Ze maakte van haar tweede naam haar achternaam zodat niet iedereen haar meteen met Jon Voight zou verbinden.

De eerste grote rol die Angelina speelde was in 'Hackers'. De film was niet echt een groot succes maar haar tegenspeler wel. Ze werd verliefd op Jonny Lee Miller en trouwde vrij snel met hem. Het huwelijk hield echter geen stand.

Na 'Hackers' bleef ze kleine rollen aannemen en ze speelde onder andere in 'Playing God' met David Duchovny. Geen enkel project werd een groot succes, totdat Jolie rollen aangeboden kreeg in televisiefilms. De eerste was 'George Wallace' in 1997 en met deze film verdiende ze meteen een Golden Globe Award. Een jaar later speelde ze in 'Gia' de sterren van de hemel. Haar vertolking van een model dat compleet aan lager wal raakt maakte diepe indruk en het grote succes kwam dichtbij.

Jolie keerde terug op het witte doek. In 'Playing by Heart' speelde ze een extraverte actrice die verliefd wordt op de hopeloos verlegen Ryan Phillippe. 'The Bone Collector' waarin ze tegenover Denzel Washinton speelde, deed heel Amerika aan haar voeten doen liggen. Met 'Lara Croft: Tomb Raider' toont ze aan over werkelijk acteertalent te beschikken. Zij draagt de film zoals niemand anders had kunnen doen.

Op het persoonlijke vlak verliep het allemaal wat minder voorspoedig. Angelina trouwde in 2000 met de acteur Billy Bob Thornton. Samen adopteerden ze het Cambodjaanse weesje Maddox, maar al snel werd ze door haar tweede man verlaten. Jolie heeft het echter te druk om lang in de put te blijven zitten. Bijvoorbeeld vanwege haar werk als ambassadeur voor ontwikkelingssamenwerking van de Verenigde Naties.

 

In 2004 ontleent ze haar stem aan typetje Lola, een zwoele vis in de animatiefilm 'Shark Tale'. In datzelfde jaar is ze tegenspeler van Jude Law, die ook een vlucht maakt in zijn carrière, in 'Sky Captain and The World of Tomorrow'. 'Alexander' volgt kort daarna, waarin ze de moeder speelt van Alexander de Grote (Colin Farell).

 

In 2005 verscheen ze in 'Mr & Mrs Smith' naast Brad Pitt.  Tijdens de opnames van de film zijn beide acteurs op elkaar verliefd geworden.  De 'geheimzinnige' relatie tussen beide heeft er voor gezorgd dat de relatie tussen Brad en Jennifer Aniston is stukgelopen.

 

Dit jaar verschijnt Angelina Jolie nog in 'The Good Shepherd' en verleent ze haar stem nog aan Queen Darkness in 'Beowulf'.

10:54 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.