20-01-06

MUZIEK : Meer muziek verkocht via Internet

De verkoop van muziek via internet en mobiele telefoons is vorig jaar explosief gestegen. Dat blijkt uit cijfers die de internationale muziekorganisatie IFPI donderdag in Londen bekendmaakte.

 

Uit de cijfers blijkt dat de muziekindustrie het afgelopen jaar wereldwijd 909 miljoen euro met de verkoop van digitale muziek verdiende. Een jaar eerder was dat nog 314 miljoen euro. De digitale muziekverkoop heeft nu een aandeel van zes procent in de wereldwijde omzet van de platenindustrie.

 

Muziekfans hebben vorig jaar 420 miljoen nummers opgehaald bij legale downloadsites. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2004, toen 156 miljoen nummers werden gedownload. "Dit jaar heeft de digitale muziekmarkt echt vorm gekregen", zei IFPI-directeur John Kennedy. In Europa wordt in Engeland en Duitsland de meeste muziek via internet en mobiele telefoons verkocht.

 

Kennedy riep internetproviders op het illegaal uitwisselen van muziek te blijven bestrijden. De IFPI onderneemt juridische stappen tegen internetproviders die zich dit jaar niet aansluiten in de strijd tegen muziekpiraterij, zo waarschuwde Kennedy.

 

08:23 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.