18-01-06

TV : Kiest Vlaanderen voor digitale TV ?

Digitale Televisie kan in de loop van volgend jaar 30% van de Vlaamse kijkers bereiken.  Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois.

 

Naar schatting 120.000 tot 150.000 gezinnen kijken nu al digitaal. Dat kan oplopen tot 700.000 eind volgend jaar.

 

Het succes van digitale tv is voor minister Bourgeois een van de voorwaarden om het licht op groen te zetten voor een digitaal thematisch aanbod van de VRT.

 

Volgens Erik Dejonghe van de Universiteit Gent, die het onderzoek deed, is het niet evident dat digitale tv in Vlaanderen een succes wordt.

In landen als Frankrijk en Engeland bespoedigt de povere beeldkwaliteit of het beperkte aanbod de omschakeling. Maar voor de Vlaming zijn die factoren minder belangrijk. "De Vlaming is de meest verwende kabelkijker ter wereld", zegt Dejonghe.


 

Hoeveel nieuwe klanten voor Belgacom en Telenet ?

 

Voor zijn onderzoek keek Dejonghe naar de strategieƫn van de belangrijkste spelers op de markt, namelijk Belgacom en Telenet. Telenet werkt aan een aanbod waarin het comfort van de kijker centraal staat. Volgens het onderzoek kan dit 10.000 nieuwe klanten per maand opleveren.

 

Belgacom breidt zijn geografische dekking uit en bouwt in 2006 en 2007 een aanbod uit voor video-on-demand. Dat kan tot 5.000 klanten per maand lokken en daarnaast zijn er nog de klanten die voor het voetbalaanbod klant worden van Belgacom.

 

(bron : Vrtnieuws.net)

11:30 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.