18-01-06

BABE VAN DE DAG : Scarlett Johansson

Op 22 november 1984 wordt Scarlett Johansson geboren in New York. Scarlett is, samen met haar tweelingbroer, de jongste van vier kinderen. Rond haar derde ontwikkelt Scarlett een liefde voor acteren die ze nooit meer kwijt raakt. Op haar achtste speelt ze voor het eerst, samen met Ethan Hawke, in een toneelstuk 'Sophistry' in en van het Playwrights Horizons Theatre.

In 1994 debuteert ze met 'North' van Rob Reiner, maar deze film wordt helaas geen succes. Ze staat voor het eerst echt in de schijnwerpers met de film 'Just Cause' (1995). Hier speelt zij de dochter van de beroemde Sean Connery en Kate Capshaw.
Na 'Just Cause' word ze gezien als de enige verstandige zet van Eric Schaeffer's film 'If Lucy Fell' (1996). Kort hierna speelt ze een hoofdrol in 'Manny & Lo' (1996) van Lisa Krueger, waarmee ze een goede stap in de richting van een glansrijke carrière maakt. Ze wordt voor haar rol als "Manny", een 11 jarige wees die samen met haar zus wegloopt van een opvang tehuis, genomineerd voor 'Best Actress' en 'Independent Spirit' Award. In 'Home Alone 3' (1997) speelt Johansson Molly Pruitt, helaas wordt de film geen succes. Maar als ze in 1998 in 'The Horse Whisperer' tegenover Robert Redford en Kirstin Scott Thomas het psychisch en emotioneel ingestorte meisje speelt is de kogel door de kerk. Johansson wint de zogenaamde 'Hollywood Reporter Young Star Award' en steeds meer mensen kennen haar naam. Vervolgens speelt ze weer een goede rol in 'Ghost World' (2001) van Terry Zwigoff. Hetzelfde jaar heeft ze nog meer succes met twee rollen in 'An American Rhapsody' (2001) van Éva Gárdos en 'The Man Who Wasn't There' van Joel Coen met Billy Bob Thornton.

Een jaar later doet Johansson wat anders en gaat een gevecht aan met enorme spinnen in een sciencefiction comedy 'Arac Attack', ook wel 'Eight Legged Freaks' genoemd. Het blijkt geen goede beslissing van Johansson, want de film is absoluut geen succes. Met 'Lost in Translation' (2003) van Sofia Coppala komt Scarlett weer terug.
Hierna speelt ze in de verfilming van het leven van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer het meisje met de parelen oorbel in 'The Girl with a Pearl Earring' (2003) van Peter Webber. Gevolgd door 'The Perfect Score' (2004) waarvoor ze wederom wordt geprezen door critici.

In 'A Love Song For Boby Long' (2004) van Shainee Gabel staat Johansson tegenover John Travolta en Lawson Pines, maar de film wordt geen groot succes. Samen met Helen Hunt speelt Scarlett in 'A Good Woman' (2004) van Mike Barker. Johansson wordt groter en groter en speelt met steeds meer met wereldberoemde acteurs en producenten. In hetzelfde jaar speelt ze nog in 'In Good Company' (2004) van Paul Weitz en het jaar daarop is wederom een succesvol jaar voor Johansson. In 'Match Point' (2005) van Woody Allen speelt ze Nola Rice, een "femme fatale", en in 'The Island' van Michael Bay staat ze tegenover Ewan McGregor. Scarlett Johansson is niet meer van het witte doek weg te denken. In 2006 speelt Johansson in 'The Black Dahlia' van Brian de Palma en in 'A View from the Bridge' van Barry Levinson.

 

 

13:15 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat... met je vermelding in de blogs actualiteit...

Gepost door: snellen | 18-01-06

°°° Wauw,
Drie dagen bezig en nu al een vermelding bij Skynetblogs!
Dat is waarschijnlijk een record.
Dikke proficiat!


Groetjes

Gepost door: emiel | 18-01-06

Profi!! Van harte gefeliciteerd!!!

Het was dan ook een schitterend idee om deze schoonheid nog eens extra in de bloemetjes te plaatsen ;-)

Gepost door: VeeDeeB | 19-01-06

De commentaren zijn gesloten.