17-01-06

BABE VAN DE DAG : Lindsay Lohan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lohan begon haar carrière als een model op drie-jarige leeftijd. Ze heeft in meer dan 60 reclamespotjes gespeeld. Als kind-acteur was ze regelmatig te zien in soaps als Guiding Light en As The World Turns. Een jaar lang speelde ze mee als Alli Fowler in Another World. Lindsay verscheen ook in Healthy Kids, een gezondheidsshow voor kinderen, samen met Dina Lohan, haar moeder en manager. Als tiener verscheen Lindsay in twee Disney Channel films, Life Size and Get a Clue.

 

Ze debuteerde op het grote filmdoek in 1998 in de remake van de Disney film The Parent Trap uit 1961. Hierin speelde ze de dubbelrol die toentertijd door Hayley Mills werd gespeeld. De film gaat over twee tweelingzussen (gespeeld door Lindsay), die proberen hun van elkaar vervreemde ouders weer bij elkaar te brengen. .

Haar volgende grote film was een remake van de klassieker Freaky Friday uit 1976, kwam pas 5 jaar later in de zomer van 2003. In 2004 speelde ze twee hoofdrollen in de Disney-film Confessions of a teenage drama queen en in Mean Girls. In 2005 speelde ze de hoofdrol in de remake van Herbie (Herbie : Fully Loaded).

 

Eind 2004 startte Lindsay een carrière als zangeres. Ze zong al het lied Ultimate in de film Freaky Friday. Haar eerste album, Speak, werd op 7 december 2004 uitgebracht en bereikte in Amerika de #4 positie in de Billboard charts. De eerste single was Rumors, gevolgd door Over.

13:38 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.