16-01-06

PC : WiFi onder Windows riskant

 Gebruikers die een notebook hebben met ingebouwde WiFi en Windows 2000 of Windows XP gebruiken, zijn mogelijk kwetsbaar door een ontwerpfout in de afhandeling van draadloze verbindingen onder Windows.

 

 

Windows gaat bij het inschakelen van een laptop met wiFi standaard op zoek naar het laatste netwerk waarmee verbinding was. Mocht dat niet (meer) beschikbaar zijn, schakelt Windows over een zogenaamde Ad Hoc-modus.

De netwerkkaart krijgt dan een adres toegewezen van de eigen pc en de notebook begint vervolgens de naam van het laatstbekende netwerk uit te zenden.

Als een aanvaller z'n machine juist instelt, kan hij hierdoor zonder verdere tussenkomst draadloos een verbinding maken met de notebook.

Wie op zijn computer informatie deelt, stelt die dan tevens beschikbaar aan de buitenwereld.

 

Openbare draadloze netwerken, ook bekend als hotspots, zijn in vele landen in volle opkomst. Maar wie zo'n netwerk gebruikt en daarna de hotspot verlaat, bezit een notebook die vervolgens veelal een generieke naam rondbazuint.

De notebook is vervolgens eenvoudig door kwaadwillenden draadloos te benaderen.

Er is gelukkig een kunstgreep: wie zijn draadloze netwerkkaart instelt om alleen verbinding te maken met infrastructure networks (dat wil zeggen: WiFi-routers en access points) loopt géén risico. In dat geval weigert een notebook rechtstreekse verbindingen.

Bron : ZDnet.be

12:56 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ben eens langsgekomen... ... en kom snel weer terug!! :)
dit is een fijne blog, volhouden he!? ;)

Gepost door: Karen | 16-01-06

ben eens langsgekomen... ... en kom snel weer terug!! :)
dit is een fijne blog, volhouden he!? ;)

Gepost door: Karen | 16-01-06

amai ?! Karen was zelfs al na 3 seconden terug ?! Dit moet een superblog zijn :p

Gepost door: jan | 16-01-06

De commentaren zijn gesloten.