16-01-06

BOEK : 'Deception Point'

Momenteel ben ik de Engelstalige roman 'Deception Point' van de bekende auteur Dan Brown (De Da Vinci Code) aan het lezen.

 

Dan Brown schreef het boek vóór zijn bestsellers 'Het Bernini   Mysterie' en 'De Da Vinci Code.

 

In 'Deception Point' besteedt Dan Brown aandacht aan een schimmige geheime dienst. Deze National Reconnaissance Office is nauw verweven met de beroemde ruimtevaartorganisatie NASA.

Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al tijden onder vuur ligt. Ook voor Amerikaans president Zach Herney betekent de vondst goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht.

De president vraagt Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, na te gaan of de vondst authentiek is. In allerijl vertrekt ze naar het noordpoolgebied om het werk van een team wetenschappers, onder wie de charismatische oceanograaf Michael Tolland, te controleren.

Maar na Rachels aankomst neemt de zaak een onverwachte wending. Het 'bewijs' lijkt minder rotsvast dan gedacht. Voor de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs. Een speciale eenheid maakt werk van zijn missie: kost wat kost voorkomen dat de waarheid uitkomt...

Een spionage thriller met onverwachte wendingen. Zeer zeker de moeite waard.

08:41 Gepost door Aioros28 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.